به گزارش ملایریها؛ عبدالعظیم رضایی در جلسه پایگاه اقتصاد مقاومتی در همدان با بیان اینکه مهمترین اولویت کشور موضوع اقتصادی است، اظهار کرد: رفع مشکلات واحدهای تولیدی و کارگاهها مورد توجه بوده و در این راستا اقداماتی انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه در ملایر ظرفیتهای بسیاری وجود دارد اما در سه حوزه، مزیتهای نسبی قابل توجه و ملی وجود داشته که سعی شده در این حوزه فعالیت بیشتری شود، گفت: در حوزه صنایع، معاون و کشاورزی کارهای مهمی انجام شده است.
* واگذاری 37 پروژه به بخش خصوصی در شهرستان ملایر
فرماندار شهرستان ملایر با اشاره به فعالیت چهار کمیته در حوزه اقتصاد مقاومتی، بیان کرد: تعداد مصوبات این کمیتهها 42 مورد بوده و تعداد پروژههای شهرستان 49 پروژه است.
وی با بیان اینکه در واگذاری طرحهای عمرانی به بخش خصوصی، 37 پروژه در شهرستان ملایر واگذار شده است، افزود: 10 پروژه گلخانهای به بخش خصوصی واگذار شده است.
رضایی با اشاره به اینکه در کشور برای نخستین بار در حوزه سرمایه گذاری بخش خصوصی اتفاق خوبی افتاده است، گفت: احداث تسویه خانه و ایستگاه پمپاژ با 40 میلیارد تومان به روش BOT انجام شده و تا اردیبهشت ماه سال آینده به بهرهبرداری می رسد تا آب شرب ملایر از سد کلان تامین شود.
وی با اشاره به اینکه مرکز تخصصی چوب در شهرک مبل منبت که در اختیار شرکت شهرکها بود به بخش خصوصی واگذار شد، خاطرنشان کرد: 19 پروژه در حوزه ورزش و جوانان به بخش خصوصی واگذار شده است.
فرماندار شهرستان ملایر با بیان اینکه یکی از ظرفیت خوب شهرستان ملایر در بخش کشاورزی و تولید انگور است، افزود: 10 هزار و 500 هکتار اراضی شهرستان به تولید انگور اختصاص دارد.
وی از وجود 50 کارخانه تولید کشمش در شهرستان ملایر خبر داد که عمدتاً این محصول صادر میشود و در ادامه گفت: در زمینه آبیاری نوین جلسات متعددی برگزار شده و از وزارتخانه دنبال هستند تا روش تولید را تغییر دهیم.
رضایی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 22 تن در هکتار برداشت انگور داریم که در روش تولید نوین به 100 تن در هکتار افزایش داده شده که میتواند ارزش افزوده فوقالعادهای ایجاد کند.
وی با بیان اینکه کار بزرگی که میتواند در حوزه تولید انگور ایجاد کند، ثبت جهانی این محصول است، گفت: پروندهای در فائو با عنوان نظام تولید انگور و فرآوردههای آن در دره جوزان ملایر تشکیل شده اما متوقف شده بود و در این زمینه نیز پیگیری نمیشد که اخیراً فعال شده است.
*به زودی ثبت جهانی انگور در ملایر اعلام خواهد شد
فرماندار شهرستان ملایر با اشاره به اینکه نظام کشاورزی جهانی GIS به زودی ثبت جهانی انگور را در ملایر اعلام خواهد که یک تحولی مهمی در کشاورزی محسوب میشود، افزود: سال گذشته و امسال در مجموع موضوع 50 واحد صنعتی شهرستان ملایر در ستاد تسهیل مطرح شده که 40 واحد از این تعداد در آستانه تعطیلی یا تعطیل بودند.
وی با بیان اینکه نیمی از معادن استان در شهرستان ملایر است که جلوگیری از خام فروشی هدف ماست، گفت: چند شرکت کشوری و ملی در حوزه معادن در آستانه راهاندازی است.
رضایی با اشاره به اینکه واحد فرآوری آندولوزیت در ملایر متوقف شده بود که در خاورمیانه بینظیر است، افزود: در ایام دهه فجر این شرکت افتتاح خواهد شد که 20 میلیارد تومان برای آن سرمایهگذاری شده است.
وی با بیان اینکه شرکت تولید محصولات بتونی با مشکلات مالی مواجه شده است، افزود: اگر 5 میلیارد تومان تسهیلات از بانک صادرات برای آن دریافت شود مشکل این واحد حل خواهد شد.
فرماندار شهرستان ملایر با اشاره به اینکه شهرستان ملایر شاخصهای فرهنگی قابل توجهی دارد، گفت: اخذ مجوز رادیوشهری از اتفاقات خوبی بوده که در پنج شهر کشور این مجوز در حال صدور است که یکی از آنها شهرستان ملایر است.
وی با اشاره به اینکه ثبت ملی منبت ملایر در سازمان به عنوان موفقترین تجربه ملی در معاونت صنایع دستی شناخته شده و یک اقدام ملی بوده است، خاطرنشان کرد: پیرو آن جشنواره ملی برگزار و معرفی خوبی از شهرستان انجام شد.
رضایی با اشاره به اینکه ثبت ملی مبل و منبت ارزش افزوده قابل توجهی در شهرستان ایجاد کرده است، گفت: از ابتدای امسال در همه بخشها در مورد تسهیلات اعلامی یکهزار و 494 طرح ارائه شده که بسیاری از آنها تایید و بسیاری نیز در مرحله اجراست.
وی با بیان اینکه 466 طرح آن طرح خوداشتغالی است، خاطرنشان کرد: بیش از هزار طرح دیگر آن قابل توجه است که امیدواریم تعهدی که در ایجاد شغل شده ایجاد شود.
فرماندار شهرستان ملایر بیان کرد: تعهد 3 هزار و 364 شغل بوده که تاکنون 2 هزار و 228 شغل یعنی 70 درصد محقق شده و اگر تسهیلات در اختیار واحدها قرار گیرد بیشتر از تعهد کار خواهیم کرد.
انتهای پیام/