به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «ملایریها»؛ جواد زنگنه در جمع خبرنگاران با اشاره به خطر تبدیل آتشسوزیها به بحران در صورت مدیریت نادرست، گفت: اگر اقدامات پیشگیرانه را بهدرستی انجام دهیم، حتی در صورت وقوع حریق، کنترل آن بسیار سادهتر خواهد بود.
وی با بیان اینکه ۹۵ درصد آتشسوزیهای مراتع در کشور عامل انسانی دارد، اظهار کرد: اما در ملایر این رقم به ۹۹ درصد میرسد؛ یعنی تقریباً تمام آتشسوزیها ناشی از سهلانگاری یا رفتارهای غیرعمدی مردم است.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ملایر افزود: نکته قابلتوجه این است که اکثر این حوادث در روزهای تعطیل رخ میدهد که نشاندهنده نقش تفریح و گردشگری در بروز حریق است.
وی به اقدام کشاورزان در آتشکشیدن زمین کشاورزی پس از فصل برداشت اشاره کرد و گفت: همچنین برخی کشاورزان پس از برداشت محصول، بقایای گندم را آتش میزنند که این کار نهتنها به حاصلخیزی خاک آسیب میزند، بلکه آتش به مراتع مجاور سرایت میکند.
زنگنه با تأکید بر نقش حیاتی مراتع گفت: مراتع و جنگلها تنها منبع تولید اکسیژن و جذب کربن هستند. هر هکتار مرتع سالانه حدود ۱۵۰۰ مترمکعب آب ذخیره میکند و از فرسایش خاک جلوگیری مینماید.
وی افزود: متأسفانه نابودی پوشش گیاهی یکی از عوامل اصلی گرمایش جهانی است، بنابراین طرحهایی مانند کاشت یک میلیارد درخت در کشور، گامی مهم برای مقابله با این بحران است.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ملایر با اشاره به تشکیل تیمهای مردمی اطفای حریق در ۳۰ روستای بحرانی گفت: این تیمها با همکاری دهیاریها و آموزشهای لازم، نقش کلیدی در اطلاعرسانی سریع و کنترل آتش داشتهاند.
وی از عملکرد موفق ملایر در چهار سال اخیر خبر داد و گفت: دو سال بدون آتشسوزی بودیم و در دو سال دیگر نیز کمترین آمار حریق در استان را داشتیم.
رئیس منابع طبیعی ملایر با اشاره به نهالستان ۲۰ هکتاری قدس در شهرستان گفت: سالانه حدود یک میلیون نهال که عمدتاً صنوبر هستند در راستای طرح زراعت چوب و کاهش فشار بر جنگلهای شمال تولید میشود.
وی با بیان اینکه این نهالها در سراسر استان توزیع میشوند، تصریح کرد: سهم ملایر در تولید نهال استان حدود یکسوم است.
زنگنه از مردم خواست در روزهای تعطیل مراقب رفتارهای خود باشند و از روشنکردن آتش در مراتع خودداری کنند چرا که حفظ منابع طبیعی، حفظ زندگی است.
انتهای خبر/گ
دیدگاه شما