نافع
فرمانداری ویژه ملایر
پایگاه تحلیلی خبری بهارانه

1. تير 1394 - 23:50   |   کد مطلب: 15786
روز گذشته نمایندگان ملت ایران در مجلس شورای اسلامی در راستای حفظ دستاوردهای هسته ای و همچنین تداوم عزت ایرانیان طرحی را به تصویب رساندند که به موجب آن با هرگونه زیاده خواهی غربی ها در مذاکرات هسته ای مقابله خواهد کرد.

به گزارش ملایری‌ها نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح روزگذشته (یکشنبه) پارلمان کلیات طرح الزام دولت به حفظ حقوق و دستاوردهای هسته‌ای را با رأی بالایی به تصویب رساندند.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز پیش از تصویب کلیات در سخنان کوتاهی، اظهار داشت: از صبح امروز نمایندگان مجلس در حال تهیه ماده واحده‌ای بودند تا اصلاحات لازم برای باز بودن دست تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای و تأیید مقام معظم رهبری و شورایعالی امنیت ملی لحاظ شود.
 
وی از این مجموعه تلاش برای تهیه ماده واحده به عنوان تلاشی موفق یاد کرد و به قرائت ماده واحده پرداخت.
 
نمایندگان که "طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای ایران"را به تصویب رساندند خواسته هایی را از تیم مذاکره کننده هسته ای دارند که در زیر به طور شفاف بیان کرده اند:
 
 
مجلس اجازه توافق خارج از کلیات طرح هسته ای را نمی دهد
 
 
 احمد توکلی، نماینده مردم تهران در مجلس، در گفتگو با  ایلام بیدار در رابطه با تصویب کلیات طرح الزام دولت به حفظ حقوق هسته‌ای اظهار کرد: زحماتی که دولت در این دو سال کشیده نتیجه زحمات چندین ساله ملت ایران در موضوع هسته ای را نیز شامل می شود و تلاش شده تا به ثمر بنشیند، لازمه آن این است که قرارداد قابل قبولی امضا شود.
 
وی گفت: در این راستا توافقی قابل قبول است که حداقل چند مشخصه مهم را که باعث اعتلای جمهوری اسلامی شود را دارا باشد.
 
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: یکی از این مشخصه ها این است که تحریم های ظالمانه ای که بر ایران تحمیل شده یکجا برداشته شود.
 
توکلی ادامه داد: دومین مشخصه مهم این است که هیچ محدودیتی برای کسب دانش و فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای و تحقیق و توسعه پذیرفتنی نیست.
 
این نماینده مجلس سومین مشخصه مهم را کم کردن زیاده خواهی های طرف مقابل در مذاکرات عنوان کرد و گفت: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چارچوب توافقنامه پادمان مجاز به انجام نظارت‌های متعارف از سایت‌های هسته‌ای است.
 
وی خاطرنشان کرد: اینکه به بهانه هسته ای از مراکز نظامی بازجویی کنند مورد قبول نیست و در این زمینه هیچ ملت عاقلی به دشمنان خود اجازه نمی دهد که از اسرار نظامی آنان با اجازه خودشان مطلع شوند.
 
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه این سه مشخصه حداقل هایی است که باید مورد لحاظ قرار گیرد، اضافه کرد: نمایندگان نیز با تصویب کلیات طرح الزام دولت به حفظ حقوق هسته‌ای بدنبال همین موضوع بودند.
 
توکلی با تأکید بر اینکه مجلس اجازه توافق بد را نمی دهد، بیان کرد: اینکه فلان مقام در رابطه با هر کدام از این بندهای کلیات موضوعی خارج از آن صحبت و یا اقدامی نماید، مجلس این اجازه را نخواهد داد.
 
 
با تمام توان از "طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای" حمایت می کنیم/گزاره برگ ملی هسته ای را امضا خواهم کرد
 
 
حبیب آقاجری نماینده مردم ماهشهر از تیم مذاکره کننده هسته ای خواست در چارچوب خطوط قرمز حرکت کنند.
 
وی با اشاره به"طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای" در مجلس گفت:از هر اقدامی که در راستای تقویت مواضع جمهوری اسلامی ایران در جهت پاسداری از حقوق هسته ای باشد با تمام توان حمایت و پشتیبانی می کنم.
 
 
وی ادامه داد:اعتقاد دارم امروز موضوع هسته ای یکی از مسائل مهم و کلانی است که بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری برای بر روی آن تاکید کرد و یک ذره هم کوتاه نیامد.
 
آقاجری تصریح کرد:خانواده های شهدا و همه مردم ایران خواستار حقوق هسته ای آن هم با کمال عزت و افتخار هستند لذا من هم هم مثل سایر مردم گزاره برگ هسته ای را امضا خواهم کرد.
 
 
 
تصویب کلیات طرح الزام دولت به حفظ حقوق هسته‌ای بهترین امتیاز و برتری مذاکره کنندگان است
 
سلطانی صبور نماینده مردم رزن با اشاره به تصویب طرح حفظ حقوق هسته ای در مجلس این مصوبه را نشان دهنده ی عزم قاطع مجلس و اقتدار نمایندگان در حمایت و پشتیبانی از حقوق هسته ای کشور دانست.
 
وی اضافه کرد:این طرح عزم مذاکره کنندگان را جدی تر و محکم تر خواهد کرد. از این پس دست آنها را در میز مذاکره پربارتر خواهد بود.
 
وی با بیان اینکه این طرح در مجلس مخالفی نداشت ادامه داد:در این طرح فقط در برخی واژه ها و عبارتها میان نمایندگان اختلاف نظر وجود  داشت که آن هم برای تداخل نداشتن در اختیارات رهبری بود.
 
سلطانی تصریح کرد:اینک تیم مذاکره کنندگان با پشتوانه ی این طرح با اقتدار در برابر تیم مقابل قرار خواهند داشت و مطالبه ی ملی که توسط نمایندگان تصویب شد پشتگرمی و بهترین امتیاز برای تیم مذاکره کنندگان است.
 
 
موارد مطرح شده در طرح “الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای” پشتیبان خطوط قرمز است/ طرف مقابل باید مواضع جمهوری اسلامی را بداند
 
 
 علی مروی رییس کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با “ناب نیوز” در رابطه با طرح “الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای” که روز گذشته در مجلس به تصویب رسیده است، ابراز کرد: در این طرح تمام نکات اصلی موردنظر رهبری، مجلس و دولت آورده شده است اما جزییات بیشتر آن، سه شنبه مطرح خواهد شد.
 
رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در ادامه به بیان نقاط مثبت طرح تصویب شده پرداخت و تصریح کرد: از مهم ترین نکات مطرح شده در طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای، لغو کامل و یک جای تحریم ها همزمان با توافق ،امکان تحقیق و توسعه نیروگاه های هسته ای، عدم امکان بازرسی از مراکز نظامی و مصاحبه و مذاکره با دانشمندان هسته ای می باشد.
 
وی تاکید کرد: موارد تصویب شده در این طرح، می تواند از آنچه که به عنوان خطوط قرمز مطرح است ، پشتیبانی کند و راه مذاکرات را هموار کند تا تیم هسته ای ایران با قوت بیشتری مسائل را پیش ببرند.
 
مروی در پایان خاطرنشان کرد: طرف مقابل باید مواضع جمهوری اسلامی را بداند و در نظر داشته باشد که همه از جمله دولت و مردم ایران، بر مسائل مدنظر رهبری متفق القول هستند.

 

دولت مجاز به ایجاد دسترسی‌های مدیریت‌شده به مراکز غیرنظامی نیست/هرگونه متنی که در آن تحریم‌ها ادامه یابد موردقبول مجلس نخواهد بود
 

 

جواد کریمی قدوسی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفتگو با خبرنگار صبح توس در خصوص طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته‎ای با بیان اینکه مجلس امروز موفق شد بعد از نزدیک به دو سال نظرات خود را که به‌صورت تذکر، سؤال، بیانیه و نطق بود را تبدیل به ماده‌ واحده‌ای نماید و با اجماع به تصویب رسید گفت: روز سه‌شنبه وارد جزئیات می‌شویم و برای بررسی به شورای نگهبان ارجاع می‌شود که پس‌ از گرفتن تائیدیه به قانون تبدیل خواهد شد.
 
 
به گفته کریمی، در این ماده‌ واحده نمایندگان اتفاق‌نظر بر روی حفظ خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران و رعایت الزامات توسط دولت در توافق اتفاق نظر داشتند.
 
 
کریمی قدوسی بیان داشت: یکی از الزامات این بود که در روز توافق، تحریم‌ها به‌صورت یکجا و یکپارچه شامل همه تحریم‌ها برداشته شود و هرگونه متنی که در آن تحریم‌ها ادامه یابد موردقبول مجلس نخواهد بود.
 
 
 
وی با اشاره به درخواست دسترسی به مراکز نظامی ایران، تأکید کرد: دسترسی به دانشمندان و اسناد مرتبط به دانش هسته‌ای جزو خط قرمزهای پررنگ و شفاف بوده و به‌هیچ‌وجه بازرسان مجاز نیستند به آن‌ها دسترسی داشته باشند.
 
 
 
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: دولت نیز مجاز به ایجاد دسترسی‌های مدیریت‌شده به مراکز غیرنظامی نیست.
 
 
 
کریمی قدوسی بابیان اینکه ایران در بحث تحقیق و توسعه هسته‌ای به‌ هیچ‌وجه محدودیت نباید داشته باشد، بیان داشت: بر اساس قانون ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی که تأکید دارد، تمامی موافقت‌نامه‌ها و پروتکل‌ها باید به تصویب مجلس برسد، دولت موظف است توافق را به مجلس بفرستد.
 
 
 
وی ادامه داد: دولت باید در قالب لایحه ای توافق هسته‌ای را به مجلس ارائه کرده، مجلس نیز الزامات را بررسی می نماید.
 
 
 
به گفته کریمی، مجلس شورای اسلامی لایحه دولت را از منظر شبهه سیاسی، تسلط نفوس و اموال ملت و از بین رفتن استقلال کشور را بررسی می‌کند، اگر مطابق با قانون اساسی بود قابل‌اجراست.
 
 
 
وی در انتها بیان داشت: پس از تصویب قانون، دولت باید مرتباً فعالیت خود را گزارش دهد، البته چند گزینه دیگر برای حذف و اضافه در روز سه‌شنبه مطرح خواهد شد.

 

تصویب طرح هسته ای نشان از همدلی گروه های سیاسی مجلس است/طرح مجلس پشتوانه تیم مذاکره کننده است

 

محمد رضا پور ابراهیمی نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت و گو با "  بوتیا " در رابطه با تصویب کلیات طرح هسته ای در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به موضوعات مهم هسته ای که در بحث مذاکرات پیگیری می شوند و دغدغه هایی که نمایندگان مجلس در این زمینه داشتند به بررسی این موضوع پرداختیم.
 
 
 
طرح هسته ای مجلس دولت را  مقید می کند که چارچوب ها را رعایت کند
 
 
 
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه بیان کرد: در خصوص این موضوعات در مجلس هم جلسات غیر علنی تشکیل شد و هم جلساتی در کمیسیون های تخصصی برگزار شد که بتوانیم این دغدغه و نگرانی هایی که لازم است پوشش داده شود و دولت را مقید کند در قالب قانون و مقرراتی که در چارچوب آن ها ادامه بحث مذاکرات را دنبال کند، به شکلی مد نظر قرار دهیم.
 
 
 
پور ابراهیمی تصریح کرد: اخیرا در بحثی چون بازجویی از مراکز نظامی و دانشمندان هسته ای ایران که از طرف آمریکایی ها مطرح شد و جزء خطوط قرمز ملت ایران محسوب می شود، حساسیت های مجلس را در موضوع مذاکرات هسته ای افزایش داد و این مسئله به شکلی مد نطر نمایندگان قرار گرفت تا بتوانیم آنچه را که به عنوان محدودیت ها و خط قرمز مذاکرات است تغییر دهیم.
 
 
 
اجازه بازرسی از مراکز هسته ای در این طرح داده شده است
 
 
 
وی با بیان اینکه در این طرح به چارچوب های تعین شده از سوی مقام معظم رهبری اشاره شده است عنوان کرد: در این طرح پیشنهادی که روز گذشته کلیات آن به تصویب رسید مواردی مد نظر قرار گرفته است که بر اساس پروتکل الحاقی به طرف های مقابل اجازه بازرسی از محدوده هایی که مربوط به هسته ای است را می دهیم تا صحت و سقم اطلاعات ما را بررسی کنند.
 
 
 
عدم اجازه بازرسی از مراکز نظامی و دانشمندان هسته ای از نقاط قوت این طرح است
 
 
 
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: در این طرح موضوع بازرسی از مراکز نظامی کشور را داریم که هیچ گونه اجازه و دسترسی به مناطق نظامی کشورمان  را در اختیار بیگانگان نخواهیم داد و تسریع در این مسئله، در طرح نمایندگان مد نظر قرار گرفته است.
 
 
 
پور ابراهیمی عدم اجازه برای بازرسی از دانشمندان هسته ای را به عنوان یکی از نقاط قوت این طرح مطرح کرد و ادامه داد: امکان افزایش توان علمی کشور از محل تحقیق و پژوهش در رابطه با مسائل هسته ای یکی دیگر از موارد مطرح شده در این طرح است.
 
 
 
اتکاء به تصمیمات شورای عالی امنیت ملی در بحث هسته ای
 
 
 
وی اذعان کرد: شورای عالی امنیت ملی که به عنوان یک شورای فرا قوه ای عمل می کند و رهبر معظم انقلاب به شکلی  تمامی ماهیت تصمیمات و نگاهشان را در این شورا مد نظر قرار می دهند، اتکاء به تصمیمات شورای امنیت ملی در رابطه با بحث هسته ای یکی دیگر از نقاط مثبتی است که در این طرح به آن اشاره شده است.
 
 
 
تصویب این طرح نشان از همدلی  گروه های سیاسی مجلس در بحث هسته ای است
 
 
 
این نماینده مجلس خاطر نشان کرد: چارچوب تعیین شده در این طرح فضا را فراهم می کند که بخش زیادی از دغدغه های نمایندگان مجلس در خصوص روند مذاکرات که با وجود زیاده خواهی های آمریکا برای نرسیدن به یک توافق بد وجود دارد را به شکلی مرتفع کنیم.
 
 
 
پور ابراهیمی با اشاره به اینکه این طرح از فردا در دستور کار صحن علنی مجلس قرار می گیرد تاکید کرد:  امیدواریم این طرح که با رای قاطع ۹۳ درصد از نمایندگان مجلس که نشان از همراهی و همدلی همه گروه های سیاسی مجلس در این زمینه است را فردا به تصویب برسانیم.
 
 
 
طرح مجلس پشتوانه تیم مذاکره کننده است
 
 
 
وی در پایان تصریح کرد:  با این طرح محدوده های تصمیم گیری دولت را در آستانه جمع بندی که قرار است در خصوص مذاکرات انجام شود به صراحت و شفافیت به نمایندگان مذاکره کننده اعلام می کنیم که آن ها پشتوانه خوبی داشته باشند تا بتوانند از حقوق هسته ای جمهوری اسلامی دفاع کنند و با این نگاه تیم مذاکره کننده هسته ای به جهت حفظ منافع جمهوری اسلامی تقویت شود.
 
 
 
طرح مجلس درباره الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای برگشت پذیر نیست
 
 
 ابراهیم کارخانه نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی گفت: دولت و کنگره آمریکا 28 مصوبه ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران تصویب کرده اند که از این 28 مصوبه فقط چند مورد آن در رابطه با موضوع هسته ای نیست.
 
وی اظهار کرد: تیم مذاکره کننده کشورمان باید در نظر داشته باشد که اگر در تحریمی به حقوق بشر، مباحث اقتصادی و تروریسم هم اشاره شده است باید آن تحریم ها لغو شود.
 
 
رئیس کمیته هسته ای مجلس شورای اسلامی افزود: تیم مذاکره کننده ما باید درباره لغو یکجای تحریم ها قدرتمندانه بایستد زیرا واقعاً زیاده طلبی آمریکایی ها پایانی ندارد و باید محکم و قدرتمند مقابل آنها ایستاد.
 
 
وی  درباره تصویب طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای در مجلس گفت: طرحی که با 199 رای مثبت نمایندگان مجلس درباره الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای تصویب شده است برگشت پذیر نخواهد بود.
 
کارخانه اظهار کرد: اگر تمامی تحریم ها اعم از تحریم های شورای امنیت سازمان ملل، کنگره آمریکا و اتحادیه اروپا لغو نشود، مذاکرات هسته ای هیچ فایده ای نخواهد داشت.
 
 
وی افزود: اگر در مذاکرات گذشته با نرمش قهرمانانه با کشورهای 1+5 برخورد می کردیم امروز با مقاومت قهرمانانه از حقوق مشروع خود دفاع خواهیم کرد.
 
 
 
طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای‌هسته ای‌در راستای حمایت از تیم مذاکره کننده است/ افزایش قدرت چانه زنی با تصویب این طرح
 
 
 
 محمد حسین آصفری عضو کمیسیون امنیت مجلس شورای اسلامی گفت: با اشاره به تصویب طرح الزام دولت به حفظ حقوق و دستاوردهای هسته‌ای با رأی بالای نمایندگان در مجلس بیان داشت: این طرح در راستای حمایت از تیم مذاکره کننده است و پاسخی به زیاده خواهی های طرف های غربی است که بدانند اگر از زیاده خواهی های خود دست برندارد مجلس مسلما تصمیمات دیگری خواهد گرفت.
 
عضو کمیسیون امنیت ملی با بیان اینکه این طرح پشتوانه ای برای تیم هسته ای است تصریح کرد: تصویب این طرح در راستای حفظ و صیانت از حقوق هسته ملت ایران است و سبب می شود نظارت مجلس بر مذاکرات هسته ای افزایش می یابد.
 
وی به نکات مثبت این طرح اشاره کرد وگفت: لغو کامل تحریم ها هم زمان با اجرایی شدن توافق، ادامه فعالیت تحقیق و توسعه هسته ای و عدم بازدید از مراکز نظامی از مهم ترین محمورهای این طرح است.
 
آصفری در پایان با بیان اینکه این طرح قدرت چانه زنی تیم هسته ای را افزایش می دهد بیان داشت: این طرح به غرب می فهماند که ملت ایران توافقی را خواهد پذیرفت که در آن همه حقوق ملت ایران رعایت شود.
 
 
پیام طرح کلیات هسته ای "عقب نشینی نکردن ایران" از خواسته هایش است
 
 
شهباز حسن پور  نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با  "کرمان۱۴۰۰ " در رابطه با تصویب کلیات طرح هسته ای در مجلس شورای اسلامی گفت : خوشبختانه در جمهوری اسلامی ایران در بحث مذاکرات هسته ای یک وفاق و انسجام کاملی در کشور وجود دارد ، هر چند که مطالبی از زبان برخی افراد شنیده می شود اما روح حاکم در جامعه حمایت از تیم مذاکره کننده در مجلس بوده است.
 
 
 
نماینده مردم سیرجان و بردسیر ادامه داد : با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در جهت اعلام حمایت از تیم مذاکره کننده که این افراد فرزندان نظام و انقلاب هستند مجلس شورای اسلامی احساس کرد که در این مقطع حساس و سرنوشت ساز انقلاب اسلامی نیاز به یک صدای واحد از سوی کلیه نماینده های مجلس است و دیروز نمایندگان مجلس با بیش از ۹۳ درصد آراء کلیات طرح  هسته ای را به تصویب رساندند.
 
 
 
وی ادامه داد: در همین راستا هم شب گذشته نشستی بین دولت و مجلس برگزار شد و روسای دو قوه ضمن آرزوی امیدواری برای به نتیجه رسیدن مذاکرات به نفع ملت ایران بر حمایت از تیم مذاکره کننده تاکید کردند و خواستار یک هماهنگی و انسجام در کشور شدند.
 
 
 
حسن پور در رابطه با تصویب کلیات این طرح هسته ای عنوان کرد : با تصویب این طرح نوعی اطمینان خاطر برای همه اقشار جامعه ایجاد می شود که نمایندگان مجلس با چشم باز مذاکرات را رصد می کنند و یک پیام هم برای تیم مذاکره کننده، هئیت حاکمه آمریکا و گروه ۱+۵ وجود دارد که ما همان طور که با عزت وارد مذاکره شده ایم این مذاکرات را با اقتدار و عزت به پایان می بریم و یک قدم از خواسته های به حق ملت ایران عقب نشینی نمی کنیم.
 
 
 
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه خاطر نشان کرد : تصویب کلیات این طرح در مجلس نوعی هشدار به هیئت حاکمه آمریکایی هاست که نیاز مبرم به این مذاکرات دارند و با درخواست آن ها این مذاکرات شروع شده است و ما هم به دنبال مذاکره ای با نتیجه برد- برد هستیم.
 
 
 
نماینده مردم سیرجان و بردسیر  اذعان کرد : از مهم ترین نکات مطرح شده در طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای، لغو یک جای تحریم ها ، عدم امکان بازرسی از مراکز نظامی و مصاحبه با دانشمندان هسته ای می باشد.
 
 
 
وی ابراز داشت: در این مصوبه اعلام شده است  که نظر شورای عالی امنیت ملی نظر صاحب است و قانون اساسی هم اختیارات خاص را به شورای عالی امنیت ملی داده است و این شورای امنیت هم تا به امروز خوب درخشیده است.
 
 
 
حسن پور در پایان اظهار داشت : احتمال این که مذاکرات به بعد از ۱۰ تیرماه تمدید شود وجود دارد زیرا ما به دنبال یک توافق همه جانبه هستیم تا بتوانیم همه تحریم ها را به طور کامل برداریم.
 
 
کلیات طرح هسته ایی به دولت کمک می کند تا جلوی زیاده خواهی غربیها بایستد
 
 
حجت الاسلام موسی غضنفرآبادی در گفت و گو با ” زنان کویر ” در رابطه با تصویب کلیات طرح هسته ایی مجلس گفت: دولت در این طرح مکلف شد که دستاوردهای هسته ایی را حفظ کند.
 
 
عضو کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جزئیات این طرح روز سه شنبه توسط نمایندگان مردم در مجلس پیگیری خواهد شد، ادامه داد: لغو همه ی تحریم ها، ادامه ی فعالیت ها و پیشرفت های هسته ای همچنین بازرسی از اماکن هسته ای در حدی که به تایید شورای عالی امنیت ملی برسد از جمله مصوباتی بوده است که در طرح ” الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای” به تصویب رسیده است.
 
 
 نماینده ی مردم بم در مجلس افزود: خواسته ی مجلس به عنوان نمایندگان ملت  از تیم مذاکره کنندگان ایرانی  این است که جلوی زیاده خواهی های غرب بایستد و تصویب این طرح به دولت کمک می کند تا جلوی این زیاده خواهی ها را بگیرد.
 
 
وی در پایان گفت: اگر طرف مقابل از زیاده خواهی های خود دست بردارد مطمئنا به توافق خواهیم رسید اما سوابق گذشته و رفتار هایی که در طی این مدت داشتند سبب می شود که به مذاکرات خوش بین نباشیم.
 
مجلس را در ریز و درشت مذاکرات قرار نداده اند/13 هزار سانتریفیوژ خود را کم کرده ایم در قبالش چه می خواهند به ما بدهند؟
 
 
 صید عیسی دارایی نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی  در رابطه با تصویب کلیات طرح الزام دولت به حفظ حقوق هسته‌ای اظهار کرد:مردم به ما نمایندگان رای داده اند تا از حقوق آنها دفاع کنیم.
 
وی ادامه داد:باید این سوال را امروز پرسید که در بحث هسته ای،کجای کار هستیم؟ در مناظرات و مصاحبه های بین نمایندگان هم می بینیم که هر کدامشان در خصوص مسائل هسته ای یک حرف می زند این نشان دهنده این است که مجلس را در ریز و درشت مذاکرات قرار نداده اند و اطلاع رسانی درستی در این زمینه صورت نگرفته است.
 
صید عیسی دارایی گفت:هرکسی از مذاکرات برای خود یک تفسیری دارد مجلس می خواهد بداند ما امروز در کجای کار هستیم تیم مذاکره کننده در حال چه کاری است؟ چه مسائلی را دنبال می کنند؟
 
وی ادامه داد:یکی از علل تصویب این طرح"تصویب کلیات طرح الزام دولت به حفظ حقوق هسته‌ای" این است که نمایندگان مجلس می خواهند در مسائل مذاکرات قرار بگیرند و دغدغه های مردم را برطرف کنند.
 
 نماینده مردم اندیمشک تصریح کرد:همانطور که مجلس سنای امریکا در خصوص پرونده هسته ای ایران، مصوباتی داشته است مجلس هم برای حمایت و پشتیبانی از تیم  مذاکره کننده دنبال مصوباتی است.
 
وی اضافه کرد:مجلس ، دولت و مردم، همه در  بحث هسته ای یکی هستند و همه دنبال پاسداری از حقوق مسلم کشور هستند.
 
دارایی گفت:توافق خوب توافقی است که منافع و مصالح مردم در آن در نظر گرفته شود اگر در جایی کم آمدند در جای دیگر باید جبران کنند اینگونه نباشد که فقط یک نفر عقب نشینی کند.
 
وی افزود:اقای روحانی از روز اول گفتند مذاکرات برد-برد خواهد بود اگر واقعا این استراتژی پیاده شود می توانیم بگویم تا حدودی خوب است ولی اینکه فکر کنیم این مذاکره باید به نفع ما یا طرف مقابل باشد شدنی نیست نباید بگذاریم در جاهایی حقوقمان ضایع شود.
 
نماینده مردم اندیمشک تصریح کرد:اگر 13 هزار سانتریفیوژ خود را کم کرده ایم در قبالش چه چیز می خواهند به ما بدهند؟ باید لااقل به سرعت تحریم ها برداشته شود دارایی های ایران را که بلوکه کرده اند باید پس دهند.
 
وی افزود:همان لحظه ای که امضا می کنند 13 هزار سانتریفیوژ کم شود همان لحظه هم باید تحریم ها برداشته شود.
 
دارایی تاکید کرد:موقعی که اینها بحث نظارت را پیش می کشند حق ندارند از هرکجا که دلشان می خواهد بازرسی کنند این حرف حرف مردودی است نمی توانند این کار می کنند آن سایت هایی که در مذاکرات مطرح است را می توانند نظارتی داشته باشند ولی اینکه هرجا دلشان می خواهد را بازرسی کنند این کار شدنی نیست.
 
وی اضافه کرد:مذاکره خوب مذاکره ای است که طرفین راضی باشند مردم راضی باشند توافقنامه شفاف باشد و مردم در ریز جزئیات آن قرار بگیرند مردم احساس نکنند حقشان ضایع شده است تا نگرانی های امروز در خیابان ها در خصوص مذاکرات بین مردم مطرح نشود.
 
دارایی در پایان گفت:مردم خواهان عقب نشینی نیستند مردم خواستار مذاکره واقعی هستند وقتی یکی زور بگوید و شمشمیر خود را بالای سر تیم مذاکره بگیرد و تهدید کند ما گزینه نظامی روی میز داریم این دیگر اسمش مذاکره نیست.
 
 
مصوبه هسته ای مجلس تکلیف مذاکره کنندگان را مشخص کرد/ آمریکایی ها مخالف ادامه مذاکرات هستند
 
 
محمد حسین فرهنگی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با آناج با اشاره به تصویب کلیات طرح هسته ای در مجلس گفت: مذاکرات هسته ای به این طرح خیلی وابسته نبود، بلکه با مشکلات جدی مواجه است و بالطبع هم طرف مقابل و آمریکایی ها هستند که عمده مسائل مربوط به مذاکرات هسته ای را دامن می زنند، از طرفی هم به 5+1 تسلط دارد و هم انتظار دارد که به اطلاعات نظامی ما دسترسی پیدا کنند.
 
وی ادامه داد: طبیعتاً هیچ ملتی این اجازه را به کشورهای دیگر نمی دهد که به اطلاعات نظامی دسترسی پیدا کنند.
 
وی تصریح کرد: آمریکایی ها در اظهارات و مواضع ماه های گذشته خود دو موضوع را نشان دادند، یکی برقرار ماندن تحریم ها و یکی هم دسترسی به اطلاعات نظامی کشور و هیچ یک از این دو موضوع قابل تلطیف نیستند و این به معنای مخالفت آمریکا با ادامه مذاکرات می باشد.
 
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: طرح هسته ای مجلس نیز که تصویب شده است، دسترسی ها را به تصمیمات شورای امنیت ملی محدود کرده است و اگر شورای امنیت ملی در این موارد تصمیمی هم بگیرد، موردی خواهد بود و به صورت عام اجازه دسترسی ها به آمریکایی ها داده نخواهد شد.
 
وی با اشاره به واکنش آمریکا به مصوبه مجلس در مورد مذاکرات هسته ای، اظهار کرد: این همان موضوعی است که قبلاً هم از سوی رهبری اعلام شده بود و این موضوع هم که کشورهای دیگر و به خصوص کشورهای مخالف نباید اجازه دسترسی به تاسیسات و اطلاعات نظامی سایر کشورها داشته باشند جزو بدیهیات می باشد.
 
فرهنگی با بیان اینکه مصوبه مجلس در مورد مذاکرات هسته ای، تکلیف مذاکره کنندگان را مشخص کرد، بیان کرد: با این مصوبه مذاکره کنندگان می توانند با استحکام و قدرت بیشتری در مذاکرات حضور یابند و با قدرت بیشتری پیگیر اهدافی که از اول هم مد نظر نظام و ملت ایران بوده است، باشند.
 
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به نشست دیروز دولت و مجلس، عنوان کرد: در این جلسه، رئیس قوه مقننه تاکید بر تعامل و همدلی داشتند و همچنین پیشنهاد شد در موضوعات مختلف، چه سیاست خارجه و چه موضوعات هسته ای، روش های واقع بینانانه اتخاذ شود.
 
وی افزود: در حوزه اقتصاد نیز خواستار شدند تا به روش های تازه فکر شود و در کنار آن موضوعاتی مانند بحث برنامه ششم را مطرح کردند که به جای نوشتن کتاب قانون و نوشتن قانونی برای اصلاح قوانین مختلف، ساز و کار اداره کشور برای پنج ساله آینده آماده و تبیین شود و بر همان اساس نیز مملکت اداره شود.
 
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در پایان بیان کرد: آقای روحانی بر تعامل بیشتر با مجلس تاکید کرد و خواستار این شد که مجلس در بحث استیضاح ها شرایط دولت را درک کند و در مورد موضوعات هسته ای نیز شرایطی که حاکم بر مذاکرات می باشد را تشریح کردند.
 
منبع راه دانا
انتهای پیام/گ

دیدگاه شما

آخرین اخبار