به گزارش ملایریها به نقل از فارس، اعلام آثار ارائه شده به هشتمین دوره جشنواره تئاتر «شهروند» لاهیجان، اگر چه بیانگر حضور پرتعداد آثار نمایشی از استان همدان و به تبع آن خوشحالی علاقمندان از این اتفاق بود اما نکته غافلگیرکننده این لیست، ارائه چهار اثر توسط گروه نمایشی «سپید و سیاه» با عنوان نماینده استان مرکزی به این جشنواره بود که موجب شگفتی همگان شد.
گروهی که با سرپرستی «مهدی حبیبی» هنرمند خوشذوق ملایری به خصوص در سالهای اخیر و از جمله در بخش تئاتر خیابانی بسیار موفق و درخشان ظاهر شده و جزو معدود گروههایی استان هستند که به تنهایی پرچم تئاتر همدان را بالا نگه داشته و موجبات سرافرازی استان در این هنر را فراهم کردهاند که از مهمترین آنها میتوان به موفقیت چشمگیر و کسب رتبههای متعدد آنان در سی و سومین دوره جشنواره بینالمللی تئاتر فجر و دهها جشنواره ملی و بینالمللی داخلی و خارجی اشاره کرد.
این اتفاق غیر منتظره بهانهای شد تا با سرپرست گروه نمایشی «سپید و سیاه» به گفتوگو نشسته و دلایل این اتفاق را در مصاحبهای که نشان از درد دلهای او بود جویا شویم که مختصری از آن در ادامه ارائه میشود.
مهدی حبیبی ابتدا در مورد حضور گروه خود در هشتمین دوره جشنواره تئاتر «شهروند» لاهیجان، اظهار کرد: در این دوره از جشنواره گروه نمایشی «سپید و سیاه» چهار کار نمایشی (دو کار از طرف خودم و دو طرح نمایشی هم از طرف نرگس خاککار) البته به عنوان نماینده استان مرکزی ارائه کرده که امیدواریم از مرحله اول پذیرفته شده و به مراحل بالاتر راه پیدا کنند.
وی گفت: این آثار اکثراً در قالب موضوعاتی در مورد مسائل و مشکلات رفتارهای اجتماعی به خصوص مشکلات تردد و ترافیک خیابانها و آلودگیهای هواست.
البته موضوع یکی از طرحهای خانم «خاککار» در رابطه با استفاده نادرست و حتی بیش از حد خانوادههای ایرانی از اینترنت و فضای مجازی است که متاسفانه اکثر خانوادههای امروزی کشور هم با آن درگیرند و ما در این نمایش سعی کردهایم تا به مضرات و نکات منفی این معضل در قالب طنز پرداخته و خانوادهها و از جمله نسل جوان را با مشکلات و مسایلی که پیرامون آن وجود دارد، بیشتر آشنا کنیم.
به خاطر مشکلاتی که با مدیر اداره ارشاد ملایر داشتم و با وجود میل باطنیام، به تهران کوچ کردم.
سرپرست گروه نمایشی «سپید و سیاه» که مدتی است به تهران مهاجرت کرده و در پایتخت پیگیر فعالیتهای هنری خود است در پاسخ به دلایل کوچ خود گفت: 26 سال از بهترین سالهای عمرم را برای ملایر کار کردم و همیشه و همه جا، چه در صحنههای ملی و بینالمللی و چه برونمرزی، اول اسم ملایر را بردم و در همه حال خودم را سرباز ملایر دانسته و تمام تلاش خود را برای سربلندی زادگاهم به کار گرفتم.
وی ادامه داد: واقعاً احساس میکردم که دین بزرگی به این شهر و مردمانش دارم اما متاسفانه به خاطر مشکلاتی که با مدیر و برخی از کارکنان اداره ارشاد ملایر داشتم و علی رغم میل باطنیام، به تهران کوچ کردم و ترجیح دادم که از این به بعد فعالیتهای هنری گروه خودم را در بیرون از این شهرستان و حتی استان همدان ادامه دهم.
بهترین کارگردان سی و سومین دوره جشنواره بینالمللی تئاتر فجر ادامه داد: لذا به دلیل نزدیکی مسافت و همچنین تعامل مناسبی که از سالهای قبل با مسوولان و هنرمندان استان مرکزی و بخصوص شهرستان اراک دارم، تصمیم گرفتم که آثار ارسالی گروه نمایشی «سپید و سیاه» به هشتمین دوره جشنواره «شهروند» لاهیجان از طرف این استان و با نام شهرستان اراک ارائه کنم.
حبیبی با تاکید بر اینکه اخذ این تصمیم بعد از 26 سال فعالیت مستمر و حرفهای فرهنگی و هنری در شهری همچون «ملایر» اصلاً برایم آسان نبوده، گفت: گاهی اوقات انسان مجبور به انجام کارهایی میشود که شاید در شرایط عادی هیچ وقت دست به انجام آنها نمیزند با این حال بنده همیشه خودم را سرباز ملایر و هنرمند پرورشیافته در این شهرستان میدانم.
خوشبختانه در مرکز قدر کارهای هنری و هنرمندان را به خوبی درک میکنند
وی با ابراز خوشحالی از مهاجرت خود به پایتخت، فضای کار هنری در آنجا را بسیار مطلوب توصیف کرده و افزود: خوشبختانه در مرکز قدر کارهای هنری و هنرمندان را به خوبی درک میکنند بنابراین در اینجا هیچ شخصی برای هم نوع خودش نه تنها بد نخواسته بلکه به قدری فضای فعالیت هنری مهیاست که همه دنبال هنر و فعالیتاند و افراد کمتر فرصت برای خالی کردن عقدههای بچهگانه خود دارند.
این هنرمند خوشذوق تئاتر ادامه داد: خوشحالم از اینکه بالاخره از فضایی محدود و زندگی در بین برخی از انسانهای کوچک به فضایی بزرگ و البته بازتر آمدم، اما قلباً ناراحتم که مجبورم کردند که از شهری که سالها در آن نفس کشیدم و به خاطر مردمش فعالیت داشتم، به ناچار جدا شدم.
وی افزود: با اینحال امیدوارم تا با تلاش و فعالیت مضاعف بتوانیم روند موفق سالهای قبل خود را ادامه دهیم و به خاطر همین هم در حال حاضر به شدت دنبال تولید تئاتر و خلق نمایشهایی هستیم که بتوانیم با آنها درخشش خود را تداوم داده و کسب عنوان و رتبه کنیم.
حبیبی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات پیشآمده برای ادامه فعالیت هنری خود در ملایر، اظهار کرد: با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و به تبع آن خوشحالی که اهالی فرهنگ و هنر بخصوص در شهرستان ملایر بابت تغییرات احتمالی که در راس اداره ارشاد ملایر قرار بود اتفاق بیفتد واقعاَ امید به بهبودی شرایط داشتیم، اما متاسفانه در دوره اول دولت تدبیر و امید شخصی سکان هدایت اداره ارشاد شهرستان ملایر را در دست گرفت که با وجودی که خود را هنرمند میدانست اما متاسفانه نه تدبیری داشت و نه امیدی را دل کسی زنده کرد.
وی ادامه داد: بنابراین ایشان خیلی زود با هنرمندان و به خصوص هنرمندان تئاتری که در سطح این شهرستان فعالیت داشتند به بنبست و مشکل برخورد البته متاسفانه بیشتر این اتفاقات در نتیجه اطلاعات اشتباه و گزارشات نادرستی بود که برخی از کارمندان این اداره به وی منعکس میکردند.
این هنرمند خوشذوق تئاتر گفت: ایشان هم بدون تحقیق و پیگیری دچار تردید و تصمیماتی شدند که در نهایت دود آن به چشم هنر و هنرمندان شهر رفت؛ برخی از آنها که حتی بیش از 25 سال سابقه فعالیت دارند، نتوانند با این شرایط به وجود آمده فعالیت هنری خود را ادامه دهند و لذا یا خانهنشین شدند یا مثل بنده ناچار به مهاجرت شدند.
*مدیر ارشاد ملایر به دنبال نوچهپروری است
وی افزود: بنابراین وقتی دیدم رئیس ارشاد ملایر علاقه به همکاری با بنده نداشته و بیشتر به دنبال همکاری با افرادی است که بتواند بروی آنها نفوذ داشته تا حمایت آنها را برای روز مبادا برای خود داشته باشد، دیگر انگیزهای برای ماندن نداشتم.
حبیبی گفت: این اتفاقات در حالی رخ داد که هنرمندان شهرستان ملایر و به خصوص فعالان تئاتر آن در دهه کارنامهای کاملاً درخشان و پرباری در جشنوارههای متعدد ملی و بینالمللی و برونمرزی داشته اما متاسفانه این عزیزان با رفتارهای غیر حرفهای و غیرمسئولانه خود کاملاً علیه این بچهها موضع گرفتند و موجب شدند تا افراد باتجربه و کسانی که شاید شرایط را برای ادامه کار مهیا ندیدند مجبور شوند که راه دیگری را در پیش بگیرند.
وی افزود: البته شاید چند گروه نیز همچنان در ملایر در حال تمرین و فعالیت باشند اما آنها هنرمندان باتجربه و یا افرادی نیستند که برای مدیران ارشاد مشکلی ایجاد کرده و یا آنها را مورد بازخواست های منطقی خود قرار دهند بلکه بیشتر افرادی هستند که توسط مدیریت این اداره پرورش داده شدهاند.
سرپرست گروه نمایشی «سپید و سیاه» اظهار کرد: چیزی که واقعاً دلم را شکست این بود که در روزهای پایانی سال 95 به خاطر پروژههای تئاتری در تهران مشغول اجرا بودیم و همزمان نیز برای چند اجرای خیابانی برای اداره میراث فرهنگی ملایر پیشنهاد داشتیم و تاکید آنها برای اخذ مجوز این اجراها بنده را با مشکلات و سنگاندازیهای متعدد با اداره ارشاد این شهر مواجه کرد اما در نهایت این مجوز صادر شد.
وی ادامه داد: اما بعد از اجراها از طرف مدیر ارشاد ملایر نامهای برای بنده صادر شد که به خاطر جابجایی حدود صد متر محل اجرای خیابانی ما گروه مورد بازخواست و شکایت قرار گرفت که این اتفاق و مواردی که پس از آن رخ داد باعث شد از ایشان و تعدادی از همکاران وی که تمایلی به فعالیت هنرمندان واقعی در این شهر ندارند، دلچرکین شوم.
* هنرمندان ملایر در خدمت اداره ارشاد و کارکنان آن هستند تا اینکه آنها در خدمت و همیار هنرمندان
حبیبی با تاکید بر اینکه در حال حاضر هنرمندان ملایر در خدمت اداره ارشاد و کارکنان آن هستند تا اینکه آنها در خدمت و همیار هنرمندان افزود: البته دیگر آب از سر بنده و گروه «سپید و سیاه» گذشته و امیدوارم که خداوند همه ما را به راه راست هدایت کند به خصوص افرادی که به خاطر سمتهای دنیوی دچار توهم شده و وظایف و مسئولیتهای اصلی خود را فراموش کردهاند.
وی با بیان اینکه برای همه هنرمندان ساکن ملایر هم آرزوی بهترینها را دارم، تصریح کرد: امیدوارم روزی فرا برسد که با رفع همه مشکلات بتوانند در کنار هم و با یکدلی و یکرنگی کار کنند.
انتهای پیام /
دیدگاه شما