5. دى 1396 - 8:13   |   کد مطلب: 24878
مدیر جهادکشاورزی شهرستان ملایر خبر داد
پیش‌بینی برداشت 130 کیلوگرم زعفران در ملایر
مدیر جهادکشاورزی شهرستان ملایر گفت: در حال حاضر سطح زیرکشت بارده زعفران در شهرستان ملایر حدود 32 هکتار بوده که هر ساله رو به افزایش است .

به گزارش ملایری‌ها؛ علی مروت‌امیری در گفت‌وگو با ایسنا افزود: با توجه به اینکه کشت این محصول با استقبال کشاورزان روبرو شده پیش‌بینی می‌شود در سالجاری بیش از 130 کیلوگرم زعفران در این شهرستان برداشت شود که از کیفیت مطلوبی برخودار است .

وی خاطرنشان نمود: کشت زعفران در شهرستان ملایر نسبت به سال قبل در 60 درصد افزایش داشته و میانگین تولید شهرستان حدود 4 کیلوگرم در هکتار است .

وی با بیان اینکه کلا 58 هکتار کشت زعفران در شهرستان داریم که 32 هکتار باربر و 26 هکتار غیرباربر است، اظهار کرد: از آنجا که زعفران از جمله محصولات کم‌آب‌بر است، بسیار مورد توجه کشاورزان در شهرستان ملایر قرار گرفته و در اواخر شهریور تا اواسط مهرماه امسال تقریبا حدود 20 هکتار به سطح زیرکشت زعفران در ملایر افزوده شد .

امیری با اشاره به اینکه سطوح پیش‌بینی برای برنامه 4 سال آینده در این شهرستان بیش از 100 هکتار سطح زیرکشت زعفران است، گفت: از جمله برنامه‌های جهادکشاورزی شهرستان بسته‌بندی و توزیع آن به عنوان سوغات ملایر در سوغات‌فروشی‌هاست .

مدیر جهادکشاورزی شهرستان ملایر در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: با توجه به وجود بستر مناسب براي تحقق اين هدف در اكثر روستاهاي كشور به نظر مي‌رسد اجراي طرح افزايش عملكرد و بهبود كيفيت زعفران با آموزش به موقع و درست و كمك به ايجاد مزارع مادر براي توليد پيازهاي بارور، همچنين ايجاد مراكز فرآوري صحيح زعفران، دستاوردي معادل چندين برابر بيش از ميزان هزينه صرف شده عايد كشور و كشاورزان خواهد كرد .

وی خاطرنشان کرد: ايجاد اشتغال پايدار در مراكز كشاورزي، استفاده درست از منابع مانند آب و اراضي، اميد به ماندن در روستاها، جذب سرمايه در مناطق محروم(ايجاد صنايع مرتبط با زعفران) و توسعه صادرات محصولات كشاورزي از جمله مزایای این امر است .

امیری توضیح داد: زعفران محصولي است كه قابليت استفاده از آن در اكثر فرآورده هاي غذایی، آشاميدني، دارويي و حتي آرايشي به منظور استفاده از مزيت ها و تأثير مثبت آن بر سلامتي انسان مورد توجه بسياري از صاحبان صنايع قرار گرفته اما استفاده از اين گياه كه در صدر فرآورده هاي گياهي ارزشمند جهان قرار دارد، در كشور ما تنها به مصرف كم در موادغذايي محدود شده است .

وی تصریح کرد: كسب ارزش واقعي محصولاتي همچون زعفران در گروي رشد و شكوفايي صنايع تبديلي آن در داخل كشور است، اكنون ديگر به زعفران به عنوان يك محصول لوكس و اشرافي نگاه نمي شود بلكه استفاده از زعفران در بسياري از توليدات دارويي و فرآورده هاي بهداشتي با توجه به گزارش هاي متعدد خبري در جهان درباره نتايج تحقيقات علمي جايگاه ويژه اي كسب كرده است .

مدیر جهادکشاورزی شهرستان ملایر با اشاره به اهمیت توجه به صنعت بسته بندي زعفران تأکید کرد: استفاده از تكنولوژي هاي برتر در اين زمينه از ملزومات اساسي و بسيار مهم كنوني كشور است .

انتهای پیام

دیدگاه شما

آخرین اخبار