به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «ملایریها»؛«علیرضا زنگنه» در گفت و گو با خبرگار ایرنا اظهار کرد: در صورت تخصیص کل اعتبار، تعداد ۲۷ رشته از قنات های این شهرستان مرمت و بازسازی میشود.
وی افزود: در حال حاضر عملیات اجرایی مرمت پنج رشته از قنات های این شهرستان در روستاهای کهکدان، شیرینآباد، دهچانه، دشتآباد و قوزان با اعتبار ۲۶۰ میلیون ریال آغاز شده است.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر ادامه داد: به زودی نیز عملیات اجرایی قنات های روستاهای بیغش، حسینآباد ناظم، حمزهلو سفلی، رضوانکده و یونس آغاز خواهد شد و مرمت قنات روستاهای عشاق، گلدره انوج و آبدر نیز در مرحله انتخاب پیمانکار است.
زنگنه طول کل قنات های شهرستان ملایر را ۲۲۶ کیلومتر و با اراضی آبخور چهار هزار و ۲۰ هکتار عنوان و بیان کرد: تاکنون ۶۵ کیلومتر از قنات های این شهرستان بازسازی شد و ۱۶۱ کیلومتر دیگر آن نیازمند اعتبار برای مرمت و بازسازی است.
وی گفت: با توجه به اهمیت حفظ منابع آبهای زیرزمینی احیاء و مرمت قنات ها، ضمن اینکه آسیبی به منابع آبهای زیرزمینی وارد نمیکند، درآمد پایداری کشاورزان را نیز تضمین میکند.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر عدم نیاز به احداث ایستگاه پمپاژ آب و سوخت و سایر منابع انژری همچون برق، هزینه نگهداری کمتر نسبت به چاه، عدم برداشت بیش از ظرفیت ذخایر آب زیرزمینی و مانع از افت سطح آبهای زیرزمینی، جلوگیری از شور شدن زمینها و آبهای زیرزمینی را از مزایای بهرهگیری از منابع آبی قنوات عنوان کرد.
زنگنه با بیان اینکه قنات به عنوان زهکش برای برخی از اراضی عمل میکند، افزود: کشور ما صاحب یکی از بزرگترین عجایب تمدن دنیا یعنی قنات است.
وی با اشاره به اینکه در ایران بخش عمدهای از آب زیرزمینی برای آبیاری اراضی از طریق قنات استحصال میشود، یادآور شد: این سازه تاریخی ابداع و بهرهبرداری از آن همپای تاریخ و تمدن کشور قدمت دارد.
دیدگاه شما