به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «ملایریها»؛ حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی ارزنده، امام جمعه ملایر در خطبههای عبادی سیاسی این هفته نماز جمعه ملایر با تبیین جایگاه استاد و معلم در اسلام گفت: پاسداشت استادان و معلمان یکی از وظایف عموم مردم است.
وی با اشاره به نقش پیامبرگونه معلمان در تربیت جامعه عنوان کرد: استاد و معلم باید خود را در جایگاه پیامبری و مربیگری ببیند و با عمل صالح، شأن این منصب را حفظ کند.
امام جمعه ملایر افزود: اولین گام در این مسیر، مسئولیت خود معلم است که باید الگویی عملی برای شاگردان باشد و همواره قدردان این توفیق الهی باشد.
وی به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) استناد کرد و افزود: هر کس علمی بیاموزد، تا قیامت در پاداش عمل کنندگان به آن علم شریک است.
ارزنده این روایت را نشانهای از «صدقه جاریه» بودن تعلیم دانست و تصریح کرد: اگر معلمی حتی هزار سال پیش علمی را منتقل کرده و امروز در رفتار ما اثر گذاشته، او در تمام ثوابها شریک است.
امام جمعه ملایر در بخش دیگری به کلام امیرالمؤمنین علی (ع) در نهجالبلاغه اشاره کرد و افزود: آن کس که سخن گفتن را به تو آموخت، تو را به سخن گفتن وادار کرد؛ پس هرگز در برابر او تکبر مکن.
امام جمعه ملایر تأکید کرد: اگر استادت را دیدی، هرچند از نظر مقام یا ثروت بالاتر از او باشی، هرگز حق درشتی یا اظهار فضل نداری.
حجتالاسلام ارزنده با تمایز بین «علم حقیقی» و «علم ظاهری» عنوان کرد: علم راستین، تواضع میآورد، اما اگر کسی علم را در مدرک و الفاظ محدود کند، به غرور میافتد.
وی افزو با اشاره به تواضع دانشمندان بزرگ، خاطرنشان کرد: پروفسور حسابی با همه بزرگی، نمونه بارز یک معلم متواضع بود.
دیدگاه شما