به گزارش ملایریها علی مروت امیری در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به اینکه 170 هکتار از اراضی استان همدان در شهرستان ملایر قرار دارد، اظهار کرد: از این مقدار 138 هزار هکتار آن مرتع است.
وی از وجود تعداد 210 سامانه عرفی مرتعی در شهرستان ملایر خبر داد و گفت: از این تعداد، 208 سامانه مرتعی روستایی بوده و دو سامانه در روستاهای علیآباد دمق و قلعه آقابیک قرار گرفته است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ملایر با اشاره به درجهبندی مراتع این شهرستان به سه درجه یک، 2 و 3 افزود: پنج درصد مراتع شهرستان ملایر جزء مراتع درجه یک، 35 درصد مراتع درجه 2 و 60 درصد آن نیز جزء مراتع درجه 3 است.
وی با بیان اینکه بیشترین مراتع شهرستان ملایر جزو مراتع درجه 3 است، اضافه کرد: چرای غیر مجاز و استفاده بیش از حد از مراتع باعث شده تا آسیبهای زیادی به آنها وارد شود.
امیری ظرفیت مراتع شهرستان ملایر را 125 هزار رأس دام برشمرد و تصریح کرد: با این وجود بیش از سه برابر ظرفیت مراتع، واحد دامی داریم که این امر باعث استفاده بیش از حد و آسیب رساندن به مراتع شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه شهرستان ملایر یکی از ایل راههای عبور عشایر است گفت: طبق تقویم کوچ ورود عشایر به شهرستان ملایر از نیمه دوم اردیبهشتماه خواهد بود و ورود قبل از آن غیر قانونی است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ملایر از استقرار دو اکیپ حفاظت برای جلوگیری از ورود غیر قانونی عشایر به مراتع شهرستان ملایر خبر داد و افزود: یک اکیپ ثابت در سهراهی ملایر، بروجرد، نهاوند قرار دارد، یک اکیپ سیار نیز از ورود غیر قانونی عشایر به شهرستان جلوگیری کرده و با چرای غیر مجاز دام برخورد میکنند.
وی با اشاره به اینکه از پروندههای تخلفاتی منابع طبیعی در سال گذشته 22 پرونده مربوط به چرای غیر مجاز دام بوده است خاطرنشان کرد: امسال نیز نیروهای حفاظت تمام تلاش خود را در برخورد با چرای غیر مجاز خواهند داشت.
انتهای پیام/
دیدگاه شما