به گزارش ملایریها به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان، علیمروت امیری در جلسه پیشگیری و اطفای حریق در جنگلها و مراتع شهرستان ملایر با اشاره به وقوع 40 فقره آتشسوزی در سال 95 در شهرستان ملایر اظهار کرد: دلیل عمده آتشسوزیها در عرصههای منابع طبیعی عدم اطلاعرسانی به موقع و عدم مشارکت، همکاری و عدم مسئولیتپذیری روستاییان و بهرهبرداران محلی بوده است.
وی افزود: از آنجایی که مراتع متعلق به عموم روستاییان است و ذینفع و بهرهبردار عرفی مراتع نیز خود روستاییان هستند، نقش و اهمیت مشارکت مردم را در زمینه پیشگیری و مهار آتشسوزی در اراضی منابع طبیعی بسیار مهم و اثرگذار است.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزدازی شهرستان ملایر با بیان اینکه دربخش جوکار 57 سامانه مرتعی و سه سامانه عشایری وجود دارد، ادامه داد: عمده این عشایر متعلق به شهرستان همدان و تویسرکان هستند که از این راهها عبور و مرور میکنند.
وی با اشاره به اینکه استفاده نادرست از مراتع و چرای زودهنگام باعث بروز خسارت به کشاورزان، خشکیدگی آب قنات، تخریب سرزمین می شود خاطرنشان کرد: تعداد پروندههای تخلف متشکله علیه متخلفان در عرصههای منابع طبیعی در بخش جوکار از سال 92 حدود 150 فقره پرونده است که با پیگیری به عمل آمده با مراجع قضایی حدود 75 مورد از این پروندهها مختومه شده و مابقی آنها نیز در حال بررسی است.
امیری افزود: دربخش جوکار بیش از 120 هکتار جنگل دستکاشت وجود دارد که از منطقه پیرمیشان تا گردنه زاغه وسعت دارد.
وی مهمترین اولویت اصلی منابع طبیعی را در فصل گرما در این منطقه احداث آتشبر، حفاظت و آبیاری این جنگلکاری عنوان کرد و گفت: همه مردم در حفظ و حمایت از منابع طبیعی سهیم هستند و مردم با مشاهده هرگونه تخریب و تصرف و دست اندازی به عرصههای منابع طبیعی بلافاصله با سامانه 1504 امداد جنگل و مرتع موضوع را به یگان حفاظت منابع طبیعی گزارش دهند تا در اولین فرصت با متخلفین برخورد شود.
انتهای پیام/
دیدگاه شما